הורדת קבצים בשבת 3

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 17/10/03 07:58 כא בתשרי התשסד

שאלה

רציתי לברר הם מותר להוריד קבצים דרך תוכנת האמיול(emule) או תוכנת קאזה בשבת

האמיול הינו תוכנה לשיתוף קבצים כאשר אין אתר בתוכנה שממנה מורידים את הקבצים אלה היא עובדת כך:

יש שרת (גוי)נוכרי שיש לו רשימות של קבצים והוא מפנה אותך למשתמשים (חלקם יהודים) שמהם(מהמחשב שלהם ללא יד אדם- דרך התוכנה) אני מוריד את הקבצים...

(זה כמו שיש מליוני אנשים בחדר אחד ויש תחלופה של קבצים מאחד לשני דרך המחשבים האישיים של כל אחד ואחד על פי בקשות המשתמשים)...

(עליי לומר שיש חשש שיהודי יעשה חיפוש בתוכנה בשבת ואני יהיה אחד מאלו שמהם יוריד היהודי למחשב שלו בשבת )

האם גם במקרה כזה יהיה מותר להשאיר את התוכנה פתוחה בשבת?

תשובה

בס"ד

- ראה תשובה:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=5191

- בעקרון זה מותר ובלבד שאתה מתחיל בפעולה מערב שבת.

- כמו כן, עליך לכבות את המסך בערב שבת כדי שלא תלך לעקוב אחרי התקדמות הפעולה, שמא תתערב בה במהלך השבת.

- החשש שיהודי יוריד מהמחשב שלך בשבת הוא רחוק ובוודאי אין לך תוכנות שאין לשום אדם אחר, כך שחילול שבת שלו לא תלוי בך.