הורדת סרטים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/04/05 15:51 כ בניסן התשסה

שאלה

שלום

1.ם מותר להוריד סרט שכבר ראיתי אותו והוא לא מוצג בקולנוע הוא לא נמכר בחנויות, מאתר שיתוף קבצים שהוא לא חוקי, למרות שלא ראיתי אזהרה של היוצרים שאסור להוריד ממנו סרט?

2. אם לפי החוק הרגיל זה מותר -הורדה מאתר שיתוף קבצים , אז גם זה מותר לפי התורה?

תודה רבה!!!

תשובה

שלום וברכה
א. אם לסרט אין משמעות כספית, והוא לא נמכר ואין להשיגו כלל בתשלום, והוא אינו "הולך רכיל מגלה סוד" – יש מקום להקל.
ב. לא בהכרח. לעיתים התורה תובעת יותר. ברם, בנושא זה ניתן לטעון, ויש בכך היגיון הלכתי, כי הדברים יהיו לפי כללי השוק, ומי שיוצר סרט מקבל עליו מראש את כללי השוק החוקיים, ועל כן הדבר נחשב כאילו הוא מחל, ומותר.

כל טוב