הורדת משחקים...

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 02/07/09 20:58 י בתמוז התשסט

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אני כמובן לא מוריד משחקי מחשב מלאים כיוון שהדבר מהווה גזל וכו'... שאלתי היא: במקרה שפניתי לכמה חנויות כי ברצוני להשיג משחק מסויים, ונעניתי שהמשחק אינו נמצא במלאי וגם לא ניתן להשיג אותו כעת - האם מותר לי להוריד אותו, או שלמרות שלא ניתן למצוא אותו עדיין יהיה אסור?

תודה רבה.

תשובה

שלום

יש בזה מחלוקת אחרונים, אם מדמים את זה לדין זוטו של ים או לא.
כל זה לדין התורה, אך בנוסף לבירור הזה יש לדעת שמה שהחוק הישראלי אוסר יש לו תוקף של תקנות הקהל, ויש בזה איסור מדרבנן לעבור עליהם, גם אם בדיני התורה הוא מותר עקרונית. יש לקהל סמכות לאסור על עצמם את המותר על מנת לסדר את חיי החברה.

נראה שבמקרה הזה מדין התורה מותר להוריד את המשחק, אך נשאר החוק, ועל כן ברר אם החוק מתיר את זה. אם כן, מותר להוריד.

בדברים אלה נסיון גדול וקשה, ולפום צערא אגרא.

כל טוב