הוצאת רישיון בספירת העומר

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 15/03/13 14:50 ד בניסן התשעג

שאלה

שבת שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול האם מותר בספירת העומר להוציא רישיון על קטנוע?

על פי ההלכות של ספירת העומר-אסור לקיים ולקנות דברים חדשים,

אז רציתי לשאול אם זה בסדר להוציא רישיון בזמן ספירת העומר.

תודה

תשובה

שלום!

המנהג הרווח הוא שמותר לקנות דברים חדשים ולברך שהחיינו כרגיל בימי ספירת העומר, ואין בכך שום פקפוק וחשש.

אמנם יש מי שנוהגים שלא לברך שהחיינו בימי הספירה, וגם הם יכולים לברך שהחיינו בימי חול המועד ושביעי של פסח (ואפשר לומר שאין כל חשש אפילו כל חודש ניסן) ובשבתות, וכן ביום העצמאות.

אבל כאמור המנהג המקובל הוא שאין כל חשש ומותר לברך שהחיינו בכל ימי הספירה, בין בחול ובין בשבת.

וודאי שמותר להוציא רישיון, שהרי אין כאן שום קנייה חדשה, ולא מברכים שהחיינו על הצלחה בטסט.

בהצלחה!