הוצאת עין הרע

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/11/10 22:09 כה בחשון התשעא

שאלה

נודע לי שיש רבנית שמוציאה עין הרע על ידי עופרת ...חברה שלי עשתה את זה ואותה רבנית אמרה לה גם כמה עיינים היו לה.

פשוט מתקשרים אליה ואומרים לה את השם "פלונית בת אלמונית " והיא חוזרת אחרי כמה ימים לאותה בחורה, אפשר גם להגיע אליה .

רציתי לדעת אם מותר להתעסק בדברים האלה ? האם אני יכולה לעשותץ דבר כזה בשבילי דרך הרבנית ? או עדיף שלא ?

תשובה

בס"ד
שלום רב!

איש מישראל יכול ע"י תפלה לשנות מציאות ולא להיפגע מעין הרע או מגזרות.
שימי לב להתפלל בכל בקר: "שתצילני... מעין הרע".

כתוב שמי שמקפיד וחושש מעין הרע, יש לה כח לפגוע בו, ומי שלא חושש אין לו מה לדאוג ממנה, כי הכל לפי החשיבות שאדם מעניק לה.
עלינו לבטוח בד' - "תמים תהיה עם ד' אלוקיך".
ואם יש צורך אפשר לומר פרק תהילים ולהרבות בתפילה.

ואם בכל זאת את מרגישה צורך בתמיכה וחיזוק אישי עדיף שתגשי אל רב או רבנית ידועים ומוכרים ותבקשי מהם ברכה ועצה טובה.