הוצאת זרע לבטלה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 26/09/12 21:37 י בתשרי התשעג

שאלה

הרב אני זקוק לעזרה!!!אני בן 15 ואני משחית זרע לבטלה מהחופשה קיץ האחרונה כבר עשרות פעמים....אני לא יודע מה לעשות!?בחוץ ובמשפחה אנשים חושבים שאני צדיק וזה כל פעם מציק לי כי הם לא יודעים מה אני עושה...כבר שמעתי את כל התשובות של ללמוד תורה וכבר שמעתי כמה חמור זה וניסיתי ללמוד קצת יותר.

שבוע לפני ראש השנה הצלחתי להיגמל עד יום כיפור אבל במוצאי כיפור ישר חזרתי לזה כל פעם היצר הרע מושך אותי!!!! אני כבר לא יודע מה לעשות!!!??אני מתחיל להרגיש אבוד...

יש עוד אפשרות אולי להיגמל מזה ולחזור בתשובה??

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

עצם העובדה שאתה מוטרד מזה זה אומר שנפשך טהורה ולא מוכנה לקבל זאת,

לכן אל תתיחס לעצמך כאל אדם פושע אלא כאל אדם נאבק,
ויש עוד הרבה אנשים נאבקים,
גם בתחום של מידות והגלים אחרים.

אל תהיה מוטרד מהפע שנראה לך בין מה שחושבים לבין מה שאתה מתמודד זה לא צביעות אל מאבק פנימי - שלא כל אחד צריך לדעת אותו.

הדבר החשוב ביותר הואל לא לראות או לשמוע דברים שיוצרים גירוי,

כמובן גם לימוד תורה ומוסר.

וכן לעסוק בפעילות גופנית בין אם זה התעמלות או עבודה פיזית, אלו אנרגיות חיוביות שמצמצמות את הנסיונות.

בהצלחה ובברכה,

דני ארגמן