הוצאת והכנסת כלב מהבית

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 27/02/14 22:15 כז באדר א'

שאלה

ערב טוב . אנחנו משפחה יהודית חילונית ואמא שלי שגדלה בבית דתי מגדירה את עצמה כמסורתית . זאת אומרת לא שומרים שבת מלבד אש, למרות שחלקנו כן מדליקים, ושמירת בשר - חלב 3 שעות.

אנחנו מחזיקים כלבה מזה שנה ורבע , ואמא שלי בכל פעם שאני רב איתה מוציאה אותה מהבית לגמרי (אין לנו גינה) כי אני היחידי שבאמת מטפל בה ואכפתי כלפיה . בפועל מי שאחראי עליה הוא אני ואני לא מבקש ממנה כלום מלבד שתניח לה לחיות בשקט .

אני שואל האם בתור משפחה חילונית שהאמא מסורתית יש אפשרות להתעלל כך בכלבה מסכנה , קטנה על גבול הננסית .

גם היא נגעלת לגעת לה במים ולדוגמה אם היא תראה שחסר לה מזון או מים היא לא תמלא , לא מכבודה .

אני יודע שלמרות שאני לא הכי מסכים עם הדת, היא טובה ויסודותיה מנסים להשריש טוב בעולם , האם ישנו איסור הלכתי למעשים אלו (להוציא אותה מהבית בעת ריב)

בתודה , שובל

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

ישר כח על שאלתך,

אני מבין שלא נעים לאמך עם המצאותה של הכלבה בבית,

יתכן והיא מוכנה לסבול אותה בבית אבל בעת כעס היא לא מוכנה לזה,

לדעתי, ראשית יש לברר עם אמך האם היא באמת מסכימה להכניס כלבה לבית, סוף סוף זהו ביתה של אמך, ואי אפשר להכניס "אורחים" ללא הסכמה,

גם אם יש הסכמה היא יכולה להיות בתנאים מוגבלים,

על כל פנים אי אפשר להכניס בעל חיים לבית ולצוות על יושבי הבית לטפל בהם אם זה לא מתאים להם.

בבית ובכלל בעולם האדם קודם לבעלי חיים!

אני חושב שצריך לשבת עם אמך ולפתוח את הנושא בדיון מכבד ותגיעו למסקנות והסכמות.

בברכה,

דני ארגמן