הופעה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/12/12 14:37 יח בכסלו התשעג

שאלה

שלום,

יש לנו הופעה של משה פרץ בבית שמש בחופש חנוכה.

חברות שלי כבר הזמינו לי כרטיס..

אמא שלי אמרה שזה בסדר כי זה הופעה באולם סגור וזה יותר צנוע מאשר הופעה באמפי (פתוח) ששם כל הערסים וזה נמצאים שם(שנה שעברה לא הלכתי למרות שהיה לי קשה)...

אני עכשיו ממש ממש בהתחזקות... (חברות שלי לא ממש חזקות..)

ויש לי התלבטות אם זה מתאים לי ללכת להופעה שלו או לא?

כי אולי זה לא מתאים לי כי אני ממש התחזקתי במידות, צניעות וכו'..

אבל מצד שני אני בטוחה שאני יהנה..

אני ממש לא יודעת מה לעשות..

אשמח לקבל תשובה:)

תודה רבה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אני שומע באופן ברור שני קולות בשאלה שלך:
קול אחד שעוד לא הצליח להתנתק ממי שהיית לפני ההתחזקות. עוד לא נפרד מהעולם הקודם שלך, הוא מנסה לשכנע אותך שתהני מההופעה.
אבל בתוכך את יודעת שההופעות הללו פונות אל היצר:
המוזיקה והמילים, התפאורה והאורות, הריקודים על הבמה ובקהל - לכל אלו יש מגמה אחת ברורה, לעורר ולהלהיב את היצר!
הרי הקהל שבא להופעות הללו בא לשם כך - 'לשמוח'.
הם לא מסוגלים לומר בפרוש: 'אני רוצה פורקן ליצרים שלי' לכן קוראים לזה "שמח":
באנו לשמוח, הזמר עושה שמח, רוקדים ושמחים...
ההרגשה של פורקן יצרים היא באמת כמו הרגשה של שמחה. אבל יש לכך מחיר יקר.
גם מסיבת סמים נראית שמחה, גם אלכוהול מעודד שמחה - אבל אלו 'כאילו שמחות' ויש להן מחיר יקר.
ההופעות כאילו משמחות ומשחררות את הגוף אבל פוגמות מאוד בטהרת הנפש.

הקול השני שלך - הקול שבא מתוך הנשמה הטהורה שלך, אומר לך: 'תתרחקי מהשמחה הזאת ותשמרי על טהרת הנשמה שלך'.
הקולות והמראות של ההופעה, 'השמחה' של פורקן היצרים לא טובים לנשמה ומעיקים עליה.
את מתחזקת, לכן את מרגישה את המועקה והטומאה ולא רוצה להתקרב לשם.
תמצאי לעצמך משהו אחר ביום ההופעה. בדיוק בזמן הזה - תלכי לשעור, תסעי לכותל, תתנדבי לעשיה של חסד.

אבל אל תסתפקי בהצלת עצמך בלבד, בעקבות התשובה ממני כאן, תנסי לשוחח גם עם החברות שלך, תזכירי להם שגם להם יש נשמה טהורה והן צריכות לשמור עליה.
תנסי להתחזק יותר כדי שיהיה לך הכוח גם לחזק אחרים.