הוכחת יהדות_עזרה/יעוץ

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/03/06 20:23 כט באדר התשסו

שאלה

הרב יובל שרלו שלום רב,

שמי נ.,אני בת 24 מתגוררת בפ"ת ,יום החתונה שלי הוא ב-13.06.06

עליתי ארצה עם הוריי בשנת 1991 מרוסיה,

לפני כ-5 חודשים הגשתי בקשה לאישור יהדות(התבקשתי להביא את כל המסמכים הרלוונטיים שיכולים להוכיח את היהדותי)

אימי לקחה את הכתובה שהייתה לנו מרוסיה ובנוסף את תעודות הלידה שלי שלה ושל סבתא שלי,זהו,אלה הדברים היחידים שהיו לנו.

זימנו את אימי וסבתא שלי לתחקיר שערך כ- 3.5 שעות סה"כ ובנוסף התבקשו להביא עדה שתעיד שאכן הכירה את אימה של סבתא שלי והיא אכן יהודייה,

בסוף התחקיר נאמר שהזימון לבית הדין הרבני יגיע רק בעוד חודש בדואר עד אז יש להמתין,

ביום 27.03.06 זומנו לבית הדין הרבני ושם קיבלתי תשובה שלילית(שאני לא יהודיה)

לטענתם התעודות לידה שהגשנו משוחזרות ולא אמינות.

אני פשוט עמדתי שמה ובכיתי ולא הבנתי מה הם עושים.

הם אמרו שאפשר להתחתן חתונה אזרחית , פשוט בושה מה שהם ממליצים!

מה אני יכולה לעשות,איזה דרך יש לי להוכיח את יהדותי?

בעוד כ- חודשיים אני מתחתנת,רציתי להתחתן תחת חופה כמו הוריי כמו יהודייה,

אבל לא נותנים לי אישור יהדות.

ברוסייה לא היינו רצויים כי היינו יהודים הגענו לארץ לא מכירים בי כיהודיה,

לאח שלי קוראים דוד, עשו לו ברית מילה ברוסייה,עשו לו בארץ בר מצווה.

מה הם רוצים,

מודה מראש על התייחסותך,

נ.י.

טל: ....

תשובה

שלום וברכה
יש בארגון רבני צהר מכון "שורשים" העוסק בדיוק בעניינים אלה.
ראי:
http://www.tzohar.org.il/shorashim.asp

המכון עונה מהר ובידידות מרובה.

כל טוב, ושיהיה בשעה טובה