הוכחת ארכיאולוגיות לתורה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 30/12/13 21:20 כז בטבת התשעד

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב. ותודה רבה מראש!

נקלעתי לפני זמן מה לוויכוח עם איזה אתאיסט.. האמת ב"ה יש תוצאות קלות :) אבל אז הוא ביקש ממני הוכחה לדברי..

זאת אומרת- הוא רצה הוכחה מדעית לקיום התורה (ולא הנ"ך כי הוא אומר שזה גם לפי מה שאנחנו אומרים לא דברי אלוקים חיים)..

אז נתתי לו את הטיעון שרבבות אנשים ראו את מעמד הר סיני וזה עבר מדור לדור.. ונתתי את את הטיעון שהתורה הגיעה ב-ד-י-ו-ק אותו דבר מכל קצוות תבל בקיבוץ הגלויות שהתרחש לפני כ-70 שנה..

אבל הוא התעקש דווקא על הוכחה מדעית/ ממצא ארכיאולוגי וכאלה..

רציתי לדעת אם קיים דבר כזה.. או שדבר מסוג הדברים האלה זה אמונה נטו פלוס קצת הוכחות שהם לא מדעיות אלא הגיוניות..

אגב, אני מבקשת רק להזכיר, אני מאמינה לגמרי! (ובגלל זה גם אני חושבת שיש לי את הכח להתווכח .. אמנם עם קצת עזרה לפעמים..) אין שום צורך לשכנע אותי ! רק עזרה במתן מענה לבן-אדם כדי שקצת יתחיל להעריך את האמונה..

שוב, תודה רבה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הממצא הבולט ביותר מתקופת המקרא הוא המזבח בהר עיבל.
http://www.biu.ac.il/jh/parasha/kitabo/pri.html

https://www.google.co.il/webhp?hl=iw#hl=iw