הוזמני לחתונה בשלושת השבועות

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/06/02 03:35 כ בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

הוזמנתי לחתונה שתיערך השבוע. האם מותר להשתתף החתונה ? אני אשכנזי והחתונה היא שלבן עדות המזרח .

בברכה

אמיר מוזס

תשובה

ב"ה

אמיר שלום.

מותר לך להשתתף בחתונה. מזל טוב!!

נוהגים שלא לישא אשה - משבעה עשר בתמוז עד תשעה באב אפילו למי שעדיין לא קיים מצוות פרו ורבו, וכן נהגו האשכנזים בכל מקום.

ויש מקומות שנהגו שלא לשאת בהן נשים רק מר"ח אב ואילך. וברוב קהילות הספרדים החמירו מי"ז בתמוז, כיוון שאין בזמן זה סימן ברכה.

אין עושין ריקודים אפילו בלי ליווי של תזמורת בשלושת השבועות עד עשרה באב בצהרים. \ויש אומרים עד הערב\ ואין שומעים כלי נגינה בין מזמר ובין מהקלטה. \עיין כה"ח תקנא ס"ק טל\. אולם מותר לשיר בפה בסעודת מצוה, כגון: בר מצוה, מילה, פדיון וסיום מסכת מותר, אך לא בכלי.

בברכה,

עוזיאל