הוא כל הזמן מדבר על השמאלנים בבית הכנסת מה לעשות?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/09/02 19:15 יח בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

לכבוד הרה"ג עוזיאל אליהו שליט"א,

שו"ב וכטו"ס,

יש אדם בביה"כ שלנו שמדבר קשות נגד הערבים אך גם כנגד כל השמאלנים. הוא מוציא מהפה שלו, בלא מחשבה, את המילים "שם רשעים ירקב" ליד שמו של שמעון פרס, למשל. עוד כהנה וכהנה מילים וקללות נמרצות נגד המנהיגים הערבים אך גם כנגד שמאלנים. אני מניח שעם כל הכבוד לדעה הימנית שלו - יש כללי דיבור. אגב, הוא מדבר כך גם בתוך ביה"כ.

אני נער צעיר והוא אדם מבוגר ממתפללי ביה"כ שלי. אין אני יכול לגשת אליו אבל זה מאוד מציק לי. אבקשך, אם אתה יכול, לרשום לו דבר מה בצורה טובה ונחמדה אבל בנמרצות וחריצות. אתה יודע יותר טוב ממני מה יכול לפעול על אדם כזה, מה ידבר לליבו. דיבורים אל הלב אך גם ציטוטים מהמקורות. כתוב את זה באופן ישיר אליו ואני אעשה ככל יכולתי למסור לו את דבריך, באיזושהי צורה (ישנה בעייה שאני עדיין מתבייש...). העיקר - שהוא יפסיק לדבר כך בעיקר בביה"כ. אהבת ישראל!

תודה רבה ומועדים לשמחה!!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אני כל כך מבין ללבך.....

חושבני שלא כדאי לך ללכת בכוון של להעיר לו ישיר או עקיף. הוא מבוגר ואתה צעיר,יש לו את תפיסת עולמו הפנימית והפוליטית ואני לא חושב שיהיה בידך לשנות.
אז מה עושים?
מאוד פשוט.
במקום לקטר ולכאוב ולקבול אפשר להוסיף אור וטוב.
ארגן שיעור בנושא אהבת ישראל,
דבר עם וועד בית הכנסת או רב בית הכנסת על ארגון
ערב לימוד בנושא אהבת ישראל,
כתוב מאמר תורני בדף פ"ש והפץ בבית הכנסת,
תנסה ליצור אוירה חיובית,
תעבוד עם הילדים ועם הנוער על הנושא הזה
וכו וכו וכו.

כי דרכם של צדיקים הוא לא רק לקבול על מה שלא טוב ,
אלא להוסיף אהבה ואחווה שלום ורעות.
אל תכנס איתו לעימות חזיתי כי מזה לא יצא משהוא טוב.

בהצלחה,

עוזיאל