הוא יהודי ?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 08/07/08 10:08 ה בתמוז התשסח

שאלה

בן להורים ששניהם יהודים,שאביו המיר דתו כשהיה עוד קטן וברשות אביו.

כיום הגדיל ורוצה לשאת יהודיה.

האם נחשב כישראל שחטא הואיל ולא היה בר דעת בקטנותו...או שיש צורך בגיור רגיל (השאלה נשאלה על ידי בעבר,אך בטעות צוין שאמו לא יהודיה.

אדגיש שנית שהמרת הדת-עקב רדיפות בגלות-היתה לאחר שנולד בהיותו בהגדרת קטן).

תשובה

ב"ה

שלום.

זה מקרה שצריך לבררו בבית דין (זה לא מסובך).
צריך לגשת לבית דין רבני ולפתוח תיק לבירר יהודות ובית הדין דורש וחוקר ובודק בכלים שעומדים לרשותו ופוסק את הדין.

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.