ההלכה קפואה!!

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/06/09 17:08 כה בסיון התשסט

שאלה

שלום לרב,

אנחנו מתפללים 3 פעמים ביום ומייחלים לביאת המשיח, בניית בית המקדש וכינון הסנהדרין.

אך האם אנו בנויים נפשית למה שיבוא? איך נסתדר עם עונש המלקות? האם נוכל להתבונן בעובר על מצוות לא תעשה שיובל לקבל 39 מלקות?

האם ח"ו אנו חושבים שמה שכתוב בתורה לא הומני בענינו? (חס וחלילה)או לא רלוננטי לכל בתקופות.בוודאי שלא.

לתשובתך אודה.

תשובה

שלום

תורה שבעל פה נמצאת בתהליך של פריון אדיר ושיבה לחיים יוצרים.
התקומה לתחייה היא תהליך עמוק וארוך, שלוקח עשרות רבות של שנים, אך הוא קיים ויתקיים.

אנו שואפים להשבת שופטינו כבראשונה, דהיינו להמשך דרישת התורה כבימי השופטים, ממדות שהתורה נדרשת בהן, מתקנות ומגזרות חדשות.

אמנם, התנועה הרפורמית מקשה מאד על התהליך הזה, שכן היא גורמת לכל חידוש להיות מובן כחלק מהתנועה השלילית וחסרת יראת השם הזו.

אך על אף הקשיים, עוד תשוב התורה לחיות בארץ ישראל.
לא כסתירה חלילה לשום דין או פרט, אלא כפיתוח ועידוד מתוך התורה עצמה, עם יראת שמיים ויראת חז"ל בשלמות, בנאמנות גמורה לכללי הפסיקה.

לכשזה יתחזק, נוכל לדון בכל השאלות שלך, החל ממלקות כיום (רלוונטיות בענישה היא סברא עוד בגמ' עצמה), היחס להומניות בפסיקה, וכדומה.

כל טוב