ההבטחה לאברהם

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/11/16 11:40 י בחשון התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב.

ה' בפרשה הבטיח למשה "ושמתי את זרעך כעפר הארץ ..." שהעפר הארץ הוא מספר עצום מאוד אז איך יכול להיות שעם ישראל שהם בניו של אברהם אבינו הם אחוז ממש קטן מכלל אוכלוסית העולם?

תשובה

שלום
נראה לומר בפשט הפסוק שלושה דברים:
א. זה לא נאמר על השוואת הכמות, אלא על זה שאי אפשר יהיה למנות אותם. כמו שכותב רש"י.
ב. הרד"ק כותב "על דרך ההפלגה"
ג. זה בא בהקשר של הבטחת הארץ לאדם יחידי ללא בנים. כמו שכותב המלבי"ם - "ובל תשאל, הלא אני יחיד וגם אם אלד בן, איך יירש איש אחד ארץ גדולה כזאת. א"ל שזרעו יהיו רבים כעפר הארץ".
כל טוב
שבת שלום