הדתיים פחות מוסריים?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 05/05/13 21:59 כה באייר התשעג

שאלה

בס"ד

הרב אני בן 13וחצי ועד לפני פחות משנה הייתי במוסדות חילוניים ולא הייתי אדם דתי וכיום אני לומד בישיבה תיכונית ורציתי לדעת מדוע לדתיים הציוניים ולחרדים אין דרך ארץ והם לא יודעים להתנהג ואיך זה שדווקא לחילוניים יש יותר כבוד אחד כלפי השני?

תשובה

שלום!

צריך מאוד להזהר שלא לערוך הכללות. יתכן שיש דתיים שמידותיהם אינם שלימות, אך ודאי שזה לא נכון על כל הציבור כהכללה (בדיוק כמו שזה לא נכון לומר כך על הציבור החילוני).

באופן כללי אדם דתי מצווה להיות מוסרי, ויעידו על כך ריבוי ספרי המוסר הדתיים. התורה מצווה על האדם להיות קדוש, לאהוב את רעהו כמוהו, שלא לשנוא, שלא לנקום ולא לנטור ועוד. אנו יודעים שתלמידי רבי עקיבא מתו מפני שלא נהגו כבוד זה בזה.

אדם שאינו נוהג בכבוד לזולתו ואינו בעל דרך ארץ - לוקה התנהגותו הדתית בחסר, והוא מחסיר קיום של מצוות חשובות בתורה.

ראוי לאדם לתקן את עצמו, ולא לעסוק בשפיטת זולתו.

כל טוב!