הדרת נשים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 25/12/11 18:50 כט בכסלו התשעב

שאלה

בבחינה מסוימת אני יכולה להבין את אלו טוענים שמעמד האשה נמוך ביהדות.

אשה צריכה להתלבש בצורה מסוימת, כדי לא להחטיא את הגברים. גם כל ההרחקה בין גברים ונשים נראית לי קצת מוגזמת- הרי האיסור היחיד שנחשב לגדר לעריות הוא איסור נגיעה- אותו אני יכולה להבין. אך כל מה שמעבר נראה לי סתם מוגזם.

ב' למה אסור לאשה ללבוש מכנסיים רחבות- כיום מכנסים אינו לבוש גבר- לפי פוסקים רבים?!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

מעמד האדם או האישה לא נקבע לפי הלבוש לו,אלא לפי הערך בו הוא מגלה את צלם אלוקים שבו.

כל אחד - בין איש בין אישה בין ישראל בין גוי יכול לזכות לרוח הקודש, הכל לפי המאמץ הרוחני שלו.

התורה אסרה גילוי עריות, וגם אמרה לעשות גדרים כדי לא להכשל, ואלו הם הגדרים שאמרו חכמים, הם ידעו מה כוחו שח יצר הרע, (סוף מסכת קידושין) ולפי חכמת הקודש קבעו מה הגדרים.

אגב גם לגברים יש הרבה גדרים שמטרתם שמירה על המחשבה ושאר החושים.

ביחס למכנסים,

אכן יש פוסקים שאומרים שאין בזה משום לא ילבש, אבל אסרו משום שזה לא צנוע.

בברכה,

דני ארגמן