הדרכת זוג

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 02/06/11 14:56 כט באייר התשעא

שאלה

שלום,

יש לי חברה שנמצאת במצב לא נעים עם בעלה.

היא מקריבה הרבה אך הוא אינו נענה לה במעט שהיא מבקשת.

יש לו קשר מאוד חונק עם ההורים שלו והוא לא נראה סובל במיוחד, כאשר היא, מקריבה את הקשר שלה עם אמה שמתגוררת לבד בלי אביה ולא עושה איתה חגים ובקושי שבתות.

אמה תומכת בה כי היא רוצה שהזוגיות תצליח אך לשתיהן קשה.

יותר מזה הורי הבעל מתערבים מאוד בעניין חינוך נכדם, מעבר למה שסבים צריכים להתערב.

חברתי מנסה לאזן את המצב ולוקחת הכל על הכתפיים שלה אך מאוד קשה לה והבעל פשוט לא רוצה להבין.

ייעוץ זוגי לא יעבוד בגלל שתי סיבות:

1. פיננסית

2. הבעל יסרב כי הוא בכלל לא מבין מה הבעיה.

חשבתי, אולי יש מקומות שמעבירים סדנאות יחסית קצרות תווך לזוגות אבל רק כשצד אחד יודע שזאת סדנה והצד השני יחשוב שזה שיעור תורה?

או זוגות שמדברים עם זוגות ז"א כאילו יוצאים למפגש חברתי אבל בעצם מעבירים מסרים והדרכה לזוגיות טובה.

יש לציין שהבעל דתי אך מחמיר ומקל ע"פ רצונו כך שההדרכה צריכה להיות "בראש קל".

אשמח לעזרה בעניין, הצעות, רעיונות ופתרונות.

תודה.

תשובה

ב"ה

שלום,

אי אפשר להכניס לבעל או לכל אדם אחר, הדרכות דרך הדלת האחורית, ועוד מבלי שהוא מודע לבעיות שלו, אם אכן זה כך.

לכן אם הבעל לא רוצה או לא יכול ללכת ליגוץ זוגי כדאי שהאישה תלך לבד, כדי לקבל הדרכה כיצד להתמודד עם המצב, כיצד להסתכל נכון על המציאות, כיכד לכלכל את צעדיה במישור הזוגי.
כדי להתחיל את השינוי מספיק שאחד מתחיל בצורה נבונה וזה יכול להניע גם את השני לשינוי חיובי.

בברכה,

דני ארגמן