הדרכת בנים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 24/02/02 11:30 יב באדר התשסב

שאלה

בס"ד.

לכבוד כבוד הרב שלום.

אני מדריכה בבנ"ע, ולכן אני מדריכה גם בנים.

אני יודעת שאסור סתם לדבר עם בנים ולהיות איתם זמן רב.

השאלה שלי-

א. האם מותר לי לדבר עם החניכים שלי? ז"א, כדי להשפיע על החניך, רבים אמרו לי,כי צריך לעשות איתם שיחות אישיות.אז האם מותר לי לשבת עם חניך ולדבר איתו?

ב. האם מותר לי לגעת בהם? הם בכיתה ו', הם בני 11-12,אז האם מותר לי לגעת בהם?,נגיעות של לדחוף אותם להכנס או דברים כדומה לזה.

ג. האם מותר להציג מול החניכים? ז"א- לא הצגה של ממש, אלא להציג מצב כלשהו, וכמובן שזה לא כולל איזהשוא חוסר צניעות.

בתודה מראש.

תשובה

בס"ד

א- תלוי בגיל שלך ושלו, ותלוי בלב. מה את מרגישה כלפיו ומה הוא מרגיש כלפיך. באופן כללי בגיל שאת מדריכה עשי זאת רק בהכרח ולא בתמידות.

ב- ממש אסור לנגוע החל מגיל תשע.

ג- בעקרון כן אבל תלוי הרבה בהקשר במקום ובזמן. אלה דברים המסורים ללב