הדרכה

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 10/01/11 14:02 ה בשבט התשעא

שאלה

יש לי יצר הרע גדול, מה לעשות? ניסיתי כמה פעמים להתגבר ולא הצלחתי!

תשובה

א. מי שיש לו יצר הרע גדול יש לו גם יצר טוב גדול, וכן להיפך מי שיש לו יצר טוב חזק אז קמה התעוררות נגדית של יצר הרע.

ב. לפעמים אדם משכנע את עצמו שאין לו כח ואומר: 'הנה ניסיתי ולא הצלחתי אז למה לנסות שוב', וזה שקר, הוא לא ניסה ולא התאמץ כי מראש יצר הרע שידר ואמר לו אתה לא תצליח,ולכן ניסה רק בקול ענות חלושה ולא במאמץ קרבי ולכן לא הצליח.

ג. הבעל שם טוב המשיל זאת לאדם שרצה לראות את המלך ולכן הלך לעיר המלוכה, ראה חומה גדולה מקיפה את הארמון, אמר לעצמו אני לא מוותר,טיפס על החומה קפץ לצד השני הסתכל אחורנית וראה שאין חומה,המשיך ללכת ראה תהום לפניו אמר לעצמו אני קופץ וקפץ, הסתכל אחורה וראה שאין תהום,
המשיך ללכת ראה מולו צבא שלם, אמר אני נכנס,עבר את הצבא הסתכל אחורה וראה שאין צבא, הכל דמיון, כך היצר מדמיין לאדם שאין לו כח ויכולת לקדש ולטהר את עצמו, אבל הבא להיטהר ופותח פתח כחודו של מחט מטהרין אותו ופותחים לו פתח כשל אולם.