הדרכה ! והורדת קבצים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 29/07/03 14:45 כט בתמוז התשסג

שאלה

בס"ד

לכבוד כבוד הרב ברצוני לשאול שתי שאלות ולהתנצל על כך שאני גוזל מזמן הרב, השאלה הראשונה קשורה להדרכה אני מדריך את שבט הרא"ה וחניכים שלי הם חניכים שמתפללים במניין ולומדים , אבל בזמן האחרון הם פשוט יורדים ברמתם הדתית הם אמנם כן מתפללים אבל ברגע שהם בחברה של השבט הם מדרדרים רציתי לשאול איך אני יכול להסביר להם (ולעצמי) על איסור נגיעה כי הם עוברים על זה, ואיך אני יכול לנסות ליצוק לחברה שלהם יותר תוכן חיובי, הם מושפעים אבל הם חברה שאפשר לדבר איתם רובם המוחלט ילמד בשנה הבאה בישיבות תיכוניות שנחשבות לחזקות, אנא עזור לי.

השאלה השנייה היא האם מותר להוריד קבצים מהאינטרנט דרך תוכנת הודרת קבצים מיוחדת זאת אומרת שאני מוריד ממשתמש אחרת האם מותר להוריד במוסיקה לדוגמא רק שיר אחד מתוך דיסק או האם דברים שבטוח לא הייתי קונה מותר לי להוריד?, תודה רבה מאד , ביני אשכנזי.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

1.

צריך לדבר ולדבר על כך ולהביא תשובות מהאתר הזה ומאתרים אחרים, להביא ספרים שמדברים על כך ולא להתייאש.

ספר מומלץ - "אשיב ממצולות" של הרב יהושע שפירא מרמת גן 03-6748424.

וראה כאן באתר לקט תשובות בנושא נגיעה:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=21861

2.

אסור וראה:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=19812

בהצלחה רבה!!!