הדרכה אלוקית, הכיצד?!

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 09/08/02 18:46 א באלול התשסב

שאלה

השלום לרב

שאלה קצת אישית ומוזרה

אני יודע שכבר שאלתי את שאלתי פעם אחת, אך לא קיבלתי תשובה מספקת...

לאחרונה נתקלתי בסוגיא קשה, של איפה ללמוד בשנה הבאה האם להמשיך בישיבה שלי או לעבור לחדשה?

אחרי התיעצויות עם הרבנים בישיבה אחרי שלא הגעתי לכל פיתרון חשבתי ללכת ולחפש לי הדרכה אלוקית, ורצית ללכת לרב אליהו (אביך) בדרך הזהירו אותי שגם אצלו אני אקבל תשובה רגילה אחרי חקירות בנושא אך הלכתי בכל מקרה.

שאלתי היא, מתי (אם בכלל) מותר לנו לדרוש מהקב"ה שיענה לנו עלל הקושיות שלנו בעבודת ה' באופן גלוי ומיידי, וכיצד עושים זאת?

ושמא עדיף באמת רק עבוודה עצמית קשה ולפתור את הכל לבד

בתודה מראש

הצועד אל ה'

תשובה

בס"ד

כתוב בתחילת התיקוני זהר (דף א/א)
"קום רבי שמעון אפתח מילין קמי שכינתא. פתח ואמר "והמשכילים יזהירו כזהר הרקיע" וגומר. "והמשכילים" - אלין רבי שמעון וחבריא. "יזהירו" - כד אתכנשו למעבד האי חבורא רשותא אתיהיב להון ולאליהו עמהון ולכל נשמתין דמתיבתאן לנחתא בינייהו ולכל מלאכיא באתכסיא ובארח שכל.

תרגום - על הפסוק "והמשכילים יזהירו כזהר הרקיע" פירוש רבי שמעון כי הכוונה היא לא רק על אנשים מדורות קודמים אלא גם עליהם. שכשהם התכנסו לכתוב את החיבור הזה - הזוהר - ניתנה רשות לאליהו הנביא ולכל נשמות הצדיקים האחרים מישיבה של מעלה. ניתנה להם רשות לרדת לישיבה של רבי שמעון ותלמידיו - ניתנה רשות להם ולכל המלאכים ללמד אותם תורה בדרך נסתרת. "ובארח שכל".

פירוש - "ובארח שכל" שיש לאדם לפעמים איזה הארה שכלית. הוא מבין בשכלו משהו שלפני כן לא היה מובן לו. - והארה זו יכולה להיות מאליהו הנביא או משאר נשמות הצדיקים או מהמלאכים.

החידוש הוא שכדי לזכות לגילוי אליהו לא תמיד צריך לראות אותו ניצב מולך עם אדרת שער וכד' - אתה יכול לקבל ממנו הארה שכלית - וגם זה נחשב "גילוי אליהו" גילוי נשמה אחרת או גילוי של מלאך.

למה כתבתי את כל זה?
כי מותר לנו לבקש סיוע בהחלטה מהקב"ה -
רק אל תצפה לפיתקה שתיפול לך מהשמים או מלאך כמו שבא לאמו של שמשון.
ה"הארה האלוקית" יכולה להיות בהבנה שכלית של הענין.
אם לתלמידי רבי שמעון זה היה מספיק טוב. זה מספיק טוב גם בשבילנו.

כל זה לא פותר מ"עבודה עצמית קשה". כי רק בדרך הזו מגיעים לתפילה נכונה. לטהרה גדולה. ליושר לבב. ולשכל אמיתי.

בהצלחה