הדרדרות

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 03/10/10 10:48 כה בתשרי התשעא

שאלה

שלום רב!

אני בת 16 ובזמן האחרון אני מרגישה הדרדרות ברמה הרוחנית..

אני כבר הרבה פחות מתפללת והתחלתי לשיר מול בנים..אני לא יודעת איך להסביר את זה אבל אני מרגישה שיצר הרע שולט בי ואני פשוט בן אדם רע..מה לעשות?

עוד דבר-מבחוץ אני נראת דוסה:אני הולכת רק עם 4\3 ועם חצאיות ארוכות ואני שומרת נגיעה וכו'(ואני באמת כזו!)אבל הרבה פעמים אני מרגישה שאני כאילו עובדת על אנשים כי יש בי כל כך הרבה רע - זה נקרא צביעות?

מקווה שתוכל לעזור לי ושלא בלבלתי אותך יותר מדי..

תודה רבה.

תשובה

ב"ה

לשואלת שלום,

את בסדר גמור, את לא צבועה, ואת לא בן אדם רע,
ב"ה את מקפידה על דברים חשובים,

ויותר חשוב את מודעת לעצמך,
את לא נותנת לעצמך לזרום עם הזמן אלא את מרגישה את השחיקה הרוחנית וזה סימן לנפש בריאה.

אם נכשלים לפעמים אז עושים תשובה וממשיכים לעבוד את ה',
שום דבר טוב לא יוצא מציון רע שאדם נותן לעמצו.

ואם יש שחיקה צריך להתמודד איתה בעיקר ע"י לימוד מוסר ואמונה.
למשל ספר מסילת ישרים.

בברכה,

דני ארגמן