הדרגה בתיקון מידות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 14/10/09 15:41 כו בתשרי התשע

שאלה

שלום!יש לי חברה שאני לא סובלת,(סליחה על הביטוי) כי אני מרגישה שכאשר אני וחברותי איתה, אני לא קיימת בעיני שאר חברותי,אני פוחדת שזה נובע מקנאה בגלל היחס שנותנים לה,ולא לי.אני מנסה כן להתחבר אליה אך,זה לא כיף לי להיות בחברתה,ורק מרחיק אותי יותר ממנה, ומגביר את חוסר האהבה שלי אליה. מה לעשות כדי לא לקנא בה,ולגרום לה, ולשאר חברותי להתייחס גם אלי?

תשובה

בס"ד
שלום רב,
אל תצפי מעצמך יותר מדי, אל תנסי להכריח את עצמך בדברים שהם למעלה ממדתך - התוצאות הרבה יותר גרועות.

מידות נבנות בתהליך איטי והדרגתי, גם הקב"ה יודע את זה, לכן אינו מצפה מאתנו שנהיה מושלמים ביום אחד.

אפשר שאת צודקת ואכן יש לך קנאה כלפיה. אפשר שיש סיבה אחרת - התוצאה היא אחת שאת מרגישה 'לא קיימת' בחברתה. לכן המסקנה פשוטה: תקבלי את המצב הזה ותתאימי את עצמך אליו. תשתדלי לא להיות בחברתה כשהיא עם חברות נוספות, כך לא תסבלי בגללה ולא תצטרכי להרגיש רע כלפיה.
לסיכום: את יכולה להיות איתה יחד כשאין חברות אחרות או עם חברות כשהיא לא נמצאת בדרך זו הקושי שלך איתה לא יבוא לידי ביטוי. עושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו ועל כל ישראל ואמרו אמן.