הדלקת נר ונסיעה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 21/04/16 10:16 יג בניסן התשעו

שאלה

שלום! השנה אני מתכננת להתארח אצל הוריי, ברצוני לצאת לפני כניסת השבת עם הרכב ולחזור לביתי לישון ולהמשך החג. מה עליי לעשות עם הדלקת הנר? להדליק בלי ברכה ולנסוע, להדליק אצל הוריי?

תשובה

ב"ה

שלום.

בדרך כלל אישה מקבלת שבת וחג בהדלקת הנרות.
אך אם יש צורך להתפלל מנחה (ששייכת ליום חול)או לנסוע או לעשות כל פעולה שקשורה ל"חילול שבת"
[יש לעשות תנאי לפני הדלקת הנרות ]ולומר בפירוש שאת לא מקבלת שבת בעצם ההדלקה.

וכשהדלקת ועשית תנאי והלכת או נסעת להתפלל מנחה
אחרי מנחה יש לקבל את השבת כנהוג.

הספרדים מדליקים במקום שישנים שם והאשכנזים מדליקים במקום שאוכלים. ואם יש סכנה להשאיר נרות דולקים בבית אז ניתן להדליק במקום שאוכלים ולא במקום שישנים.

פסח כשר ושמח,

עוזיאל אליהו,

.