הדלקת נרות שבת ללא ברכה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 15/06/09 20:26 כג בסיון התשסט

שאלה

כבוד הרב שלום,

בשבת אחרונה הדלקתי נרות, והלכתי לשים בצד את הגפרורים על מנת שהקטנים שלי לא ישחקו בהם. שחזרתי, פשוט שכחתי לברך. רק לאחר הקידוש פתאום נזכרתי שרק הדלקתי אך לא ברכתי. מרוב בהלה,מייד אמרתי את הברכה, אך אני ממש לא בטוחה שנהגתי נכון. אנא אמור לי מה הייתי צריכה לעשות והאם מהיום והלאה עלי להוסיף עוד נר? תודה.

תשובה

שלום

ברכות אינן מעכבות את חלות המצווה.

לכן, אינך חייבת עוד נר מהיום כדין מי ששכחה.

לגבי הברכה, לא היית צריכה לברך, שכן הברכה היא על ההדלקה, ועבר זמן מאז והיה הפסק גדול, ומה עוד שזה תרתי דסתרי לברך 'להדליק נר' כשיש איסור תורה כבר להדליק נר.

כל טוב