הדלקת נרות שבת לבנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/05/02 01:55 יט בסיון התשסב

שאלה

שלום כבוד הרב!

אנו שתי בנות 12 רצינו לשאול אותך שאלה האם אנחנו צריכות להדליק נרות שבת?

ואם הדלקנו בשבת אחת אנו חיייבות להדליק בכל השבתות?

ושמענו גירסה שאומרת שצריך קודם להדליק נרות ורק אחר כך לברך האם זו גירסה נכונה?

תודה רבה!

מכל הלב

ס.ר.

תשובה

בס"ד

1- אם ההורים שלכם מדליקות נרות שבת - אתם פטורות מלהדליק.
אם ההורים לא בבית או שאתם במקום אחר בלי ההורים - חייבות להדליק בברכה במקום שאחרים לא הדליקו.

2- הרבי מחב"ד הסביר שכדאי לכל בת להדליק נרות שבת לשם חינוך ולהרבות אור.
מה שכתב הרבי מחב"ד היה בחכמה גדולה כמו כל דבריו. ובודאי שיש בזה "ענין גדול" אבל לא "חובה". ולכן אם לא קיבלתם על עצמכן להדליק נר שבת בנדר - אינכם חייבות.

3 אתן הרי בדרך כלל לא מברכות, מי שמברכת - מברכת אחרי ההדלקה.

בהצלחה