הדלקת אש בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 12/12/01 17:06 כז בכסלו התשסב

שאלה

שלום! א ני אדם שמנסה להבין את הדת(לא דתי) ,רציתי לדעת-איפה כתוב בתורה שאסור לנסוע? פעם לא נסעו כי לא היה להם מכוניות?! כנ"ל לגבי טלויזיה,אור וכדומה.

בבקשה נסה לתת לי תשובה משכנעת.

תודה רבה וחג שמח

תשובה

לשרון שלום
כתוב בתורה "לא תבערו אש" ונסיעה ברכב כרוכה בהבערת אש.
האמירה כאילו פעם היה אסור כי היה קשה להבעיר אש יוצאת מתוך הנחה שאלוקים הוא "קצר אופקים" ולא זה שברא את העולם עם כל המורכבות שלו.
אלוקים נטע בכל תא בגופינו שלוש מליארד נתונים שכל המחשבים והמדענים ומכוני המחקר מקצה העולם ועד סופו אחרי מאות ואלפי שנות מחקר עוד לא הצליחו לפענח. הוא קצת יותר חכם מכל מהנדס או פועל במפעל להרכבת מכוניות.
הוא זה שיצר בכל אטום ואטום בעולמנו סדר מופלא וכוח אדיר, לא רק בכדור הארץ אלא בכל גרגיר חול בכל כוכב במערכת השמש, ובכל מליארדי הכוכבים בשביל החלב
ובכל מליאריד הגלאקסיות האחרות שאנו יודעים או לא על קיומם. ומה על מה שמעבר לזה?

בקיצור קצת יותר חכם מאיתנו. ואנו נניח שהתורה שלו היתה כל כך קצרת אופקים.
הנביאים ידעו לפני אלפים שנה שעם ישראל יחזור לארצו כמו שאנו רואים היום בעיננו, והכל בדבר ה', אבל לא ידעו שיהיו גפרורים.
כל חכם קבלה אמיתי ידע יותר ויותר מזה - כך שצריך מבט יותר אמיתי על הדברים.
הסיבה היא שאדם הוא נוצר בצלם אלוקים, וכל מה שאלוקים לא עשה בשבת מחייב גם אותנו יצירי כפיו שנעשינו עם צלם ודמות שיוצאים מכוחו. מחוברים אליו כמו בנים לאב.
הוא לא יצר בשבת וגם אנו לא מדליקים אש בשבת כיון שהיא "יצירה".
אם אתה לא מדליק אש בשבת אתה מחובר עם אלוקים. גם הוא כך עשה.