הדודה שלי בבעיה קשה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 05/03/08 23:03 כח באדר א'

שאלה

כבוד הרב שלום

דודתי נקלעה למצב נישואים קשה. היא נשואה לבעלה מזה 20 שנה עם שמונה ילדים בעולם החרדי. סבא שלי היה גר איתם ונפטר לפני שבועים. כרגע מתגלות בעיות שבעלה חייב סכומים עצומים למספר גורמים שכנראה בעבר סבא שלי חילץ אותו וכרגע הוא בחובות עצומים. הבעיה שיש לו מחלה ע"פ הרופאים של שקרן כפייתי ולא מוכן להכיר בבעיות שלו וממשיך לחיות כרגיל. אין לו כלום וחייב הרב כסף. כמו כן זה לא מוסיף לחיי הנישואין שלהם והאשה דודה שלי כרגע לא יודעת מה לעשות? האם להתגרש וכו'? אני צריך מישהו שאני כיול להפנות אותה אליו ליעוץ, האם הרב יכול ליתן לי שם של מישהו בירושלים שיכול לעזור ומומחה בעל דעת תורה שיכול לתת יעוץ

בברכה

איתן

תשובה

ב"ה

שלום.

מצב די מורכב תיארת,
שאלה די קשה שאלת,

אני מאוד מעריך את דאגתך ואת תשומת ליבך לנושא .
תתפלל עליהם לפני השם יתברך שיעזור ויושיע ויגן בעדם.

הטוב ביותר הוא שלא כדאי לך להתערב במצב כה עדין ומסובך.
תסמוך על הדודה שלך ועל ההורים שלך שהם ימצאו את הדרך הנכונה להתמודד עם המצב.

אתה יכול להציע להורים שלך בעדינות מירבית שיציעו לדודה לפנות לגורמי ייעוץ וטיפול מקצועיים. אבל אל תכנס לשמות ואל תמליץ .

שיהיה בעזר השם לתועלת ולברכה ולהצלחה אמן.

עוזיאל אליהו,

.