הגרבים והחצאית שוב : )

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 11/05/07 18:56 כג באייר התשסז

שאלה

בהתייחס לשאלה ששאלתי לגבי גריבת גרבים...(לשאלתי הקודמת- חיים דב בריסק השיב לי, אם זה משנה..אני קצת חדשה כאן :) )

מה משמעות ההתרה ללכת ללא גרבים ובחצאית קצרה האם משמעות והיקף ההתרה היא רק ביחס לבעל?

זאת אומרת...האם רק לבעל מותר לראות את האישה שלו בצורה זו (ורק לו מותר להתיר לה).

שהרי ביחס לאלו שמחמירים אותה אישה מגלה ערווה והם חוטאים בהסתכלות

או שבעצם בזה שהאישה קיבלה על עצמה את דעתו של הפרי מגדים אורח חיים מותר לה לנהוג כך וכביכול לא להתייחס למחמירים

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה!

מי שסומכת על דעתו של פרי מגדים ומשנה ברורה, יכולה ללכת בלי גרביים ועם חצאית שמכבה ברך בין בעמידה בין בישיבה מעיקר הדין ואין דבר תלוי בהיתר הבעל או לנישואין. ניתן ללכת עכשיו כך.

לגבי הסתכלות של בנים. הדבר כבר לא קשור אליך. אם שמת חצאית צנועה שמכסה ברכיים בכל מצב, צלאת כבר חובתך. יש דין נפרד שהוא קשור לבנים וכבר לא אליך - איסור להסתכל אפילו באצבע הקטנה של אישה אם הוא נהנה מזה. ( כפי שמבואר בשו"ע אבן העזר ס´ כא ). כלומר את יכולה ללכת בלי גרביים, אך לבנים אסור להסתכל לשם הנאה אפילו באצבע הקטנה שלך. אם את לבושה ע"פ גדרי הלכה והם מסתכלים על מקומות שלא מכוסים , זו בעיה שלהם ולא שלך.

בברכה,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון