הגעלת כלים - נותן טעם לפגם

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 25/08/02 00:20 יז באלול התשסב

שאלה

בס"ד

הרב שמואל אליהו שלום.

הנני לומד כרגע טוש"ע יו"ד, וברצוני לשאול את הרב שאלה.

המחבר בשו"ע פסק שניתן לשים אפר בקדרה, על מנת לפגום את הטעם הבלוע בה, אך הרבה אחרונים (ש"ך, ט"ז ועוד) חלקו עליו. כיצד יש לנהוג למעשה, והאם יש חילוק בזה בין אשכנזים לספרדים?

שנה טובה לך למשפחתך ולכל בית ישראל.

אורן.

תשובה

בס"ד
אעתיק לך מה שפסק אבי שליט"א בענין זה:

טוב להניח בתוך כלי ההגעלה אפר או מעט סבון וכד' בכדי לפגום את הטעם של המים. אך לא ישים הרבה, שאם הפכו המים כעין "ציר", אפילו אם הוא מחמת האפר או הסבון, פסולים להגעלה. \עיין כה"ח שם זן, חן\.

וכן:
אם הגעיל הרבה כלים עד שנעכרו המים כעין ציר, אין מגעילין עוד בהם. \רמ"א תנב סע' ה\.