הגדרת מאכלים חריפים ותנור אפיה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 20/12/06 12:42 כט בכסלו התשסז

שאלה

בס"ד

שלום,

* איזה מאכלים נחשבים כחריפים(שלא ניתן לחותכם בסכין בשרי ולאוכלם עם חלבי ולהיפך)

* האם בתנור אפיה צריך להחליף את הרשתות והתבניות כדי לעבור מבשרי לחלבי מלבד המתנה של 24 שעות וחימום התנור?

תודה רבה.

תשובה

ב"ה

שלום

(1)מאכלים החריפים הם: שום, בצל, צנון, חזרת, פלפלין חריפים, זנגבל(מלפפונים חמוצים אינם נחשבים כחריפים).
אם חתכת מאכל חריף כגון בצל בסכין בשרי אסור לאכול או לבשל את המאכל הזה עם חלב (לספרדים יש הבדל אם הסכין הוא בין יומו או לא)
(2)כן.

בתאבון,

עוזיאל אליהו,

.