הגאולה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/03/06 14:03 כא באדר התשסו

שאלה

ב"ה

לכבוד הרב שרלו שלום רב

קראתי בעיון את תשובתך, על נושא הגאולה והרי היא לפניך

שלום וברכה

אין לנו מושג באיזה שלב של הגאולה אנו מצויים.

אין לנו גם מושג אם היא תבוא בבת אחת או בהדרגה. המקורות מלמדים לכאן ולכאן.

אין לנו גם יסוד להניח כי המשיח פוסק דווקא כרמב"ם. אולי כן. אולי לא.

העובדה שפוסקים לא חלקו על הרמב"ם באופן ישיר אינה מלמדת מאומה. הם לא חלקו כי הם בכלל לא ראו מקום לפסיקת הלכה בענייני משיח וגאולה, שהרי אין אנו יכולים לפסוק בעניין זה דבר. על כן, הדבר אינו מכיח דבר. מרן המחבר לא פסק דבר בעניין זה, הראב"ד לא פסק דבר, ומי שרוצה ללמוד משתיקתם שם את אמונתו על קרן הצבי.

מה שאנחנו יודעים זה מה שאנחנו רואים. אנחנו רואים כי הקב"ה השיב את עם ישראל להיסטוריה, כי הקב"ה איפשר לנו לשוב לארץ ישראל ולהקים את היישות המדינית שלנו, שהקב"ה האדיר את תלמוד תורה בישראל בהיקפים שלא היו כדוגמתם, שהקב"ה זיכה אותנו לעמוד על נפשנו ולהילחם ולנצח ועוד ועוד. זו לא אתחלתא דגאולה ??!!

כל טוב

התשובה התקבלה מהרב יובל שרלו בתאריך כ"א כסליו ה'תשס"

לא הבנתי את תשובתך

א.

העובדה שפוסקים לא חלקו על הרמב"ם באופן ישיר אינה מלמדת מאומה. הם לא חלקו כי הם בכלל לא ראו מקום לפסיקת הלכה

הסתכלתי בספר היד החזקה הוצאת ח. וגשל

וראיתי שהכסף משנה מחבר השולחן ערוך כן מגיב לרמב"ם וכן

הראב"ד ופוסקים אחרים

ולעניות הבנתי זו פסיקתם

נא תקן אותי בבקשה

ב.

לגבי ההיסטוריה וההיסטריה - התנתקות ועוד אני לא מבינה

ג.

לגבי חוסר ההתיחסות לרבי מלובאוויטש, אני מבינה כי זה נובע מכך שאתה רב גדול ומכובד ממנו

לתשובתך אודה

בכבוד רב

גליה

תשובה

שלום וברכה
א. בכל התגובות שכתבת אין מדובר בפסק הלכה, ואין מושג כזה כלל פסק הלכה לגבי איך הגאולה תבוא. הקב"ה לא כתב בתורתו כיצד הוא מתכוון להנהיג את העולם. הרמב"ם עצמו כתב שאלו הדברים לא נדעם עד שיבואו, כך שהרמב"ם עצמו לא התייחס לדבריו שלו עצמו כפסק הלכה, אלא כהשערה כיצד תבוא הגאולה. על כן כתבתי את שכתבתי.
ב. לא הבנתי את עניין ההיסטוריה וההיסטריה.
ג. לא הבנתי גם את ההערה בדבר האדמו"ר מלובאביץ זצ"ל. אני מבין שהכוונה הייתה לעקוץ, אולם לא הבנתי למה, ואיך זה מקדם את הדיון על הגאולה.

כל טוב