הבנים של אפרים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/11/09 23:05 יא בכסלו התשע

שאלה

רציתי לדעת איך קוראים לבנים של אפרים בן יוסף.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בררתי את הסוגיה בעזרת פרוש דעת מקרא לספר דברי הימים פרק ז.

בני אפרים הראשונים: שותלח ובכר.
קבוצת בנים נהרגה על ידי בני גת בארץ ישראל.
לאחר מכן נולד בריעה ממנו משפחת תחן הנזכרת להלן.

לכן בספר במדבר נזכרים שלשה שמות: שותלח בכר ותחן:
(לה) אלה בני אפרים למשפחתם לשותלח משפחת השתלחי לבכר משפחת הבכרי לתחן משפחת התחני:
(לו) ואלה בני שותלח לערן משפחת הערני:
(לז) אלה משפחת בני אפרים לפקדיהם שנים ושלשים אלף וחמש מאות אלה בני יוסף למשפחתם: ס
במדבר פרק כו

בספר דברי הימים מופיע הפרוט וסיפור המוות של הבנים:
(כ) ובני אפרים שותלח וברד (הוא בכר הנזכר לעיל במדבר כו לה) בנו (של אפרים וכל הבאים להלן הם בני אפרים. ולא נזכרו בספר במדבר מפני שנהרגו על ידי יושבי גת, כאמור להלן) ותחת בנו ואלעדה בנו ותחת בנו:
(כא) וזבד בנו ושותלח בנו ועזר ואלעד והרגום אנשי גת הנולדים בארץ כי ירדו לקחת את מקניהם:
(כב) ויתאבל אפרים אביהם ימים רבים ויבאו אחיו לנחמו:
(כג) ויבא אל אשתו ותהר ותלד בן ויקרא את שמו בריעה כי ברעה היתה בביתו:
(כד) ובתו שארה ותבן את בית חורון התחתון ואת העליון ואת אזן שארה:
(כה) ורפח בנו ורשף ותלח בנו ותחן בנו (זו משפחת התחני הנזכרת בבבמדבר כו לה - היא המשפחה שהמשיכה את בריעה בנו של אפרים):
(כו) לעדן בנו עמיהוד בנו אלישמע בנו:
(כז) נון בנו יהושע בנו:
דברי הימים א פרק ז