הבן מתרחק מאמונה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/06/02 18:28 כד בסיון התשסב

שאלה

בני החייל החליט שבתקופת הצבא הוא לוקח "חופש" מהדת וכרגע הוא חילוני.

הדבר קשה לנו.

מה לעשות?

לתת לו לבא הביתה בשבתות ולנסוע מהבית בשבת?

אם לא יבוא לשבתות הביתה יתרחק עוד יותר.

אייך לשכנעו שיילך עם כובע לפחות?

כיצד לשכנעו שרק יניח תפילין?

מה לעשות?

איך להחזירו לדת?

תשובה

בס"ד

צריך ללכת בדרך כפולה. היא היותר קשה אבל זוהי הדרך שנראית כדרך מצליחה.

א] לא להרחיקו ב] לא לתת אישור למעשיו.

לא למנוע ממנו לבוא הביתה ולא לתת לו לקלקל את האוירה בתוך הבית פנימה, בילדים.

לא להכנס איתו לויכוחי אמונה. הבית הוא לא המקום לזה. רק להסביר לו שיש סדרי בית ושיתחשב בהם. נימוס.

שירגיש שזה הבית שלו. שאוהבים אותו למרות הכל.

ושירגיש אהוב ושירגיש שכואב לך בפנים. אינך צריכה לומר לו כלום על כאבך. כל בן מרגיש את הלב של אמא שלו. אבל ככל שתכאבי שלא בפומבי - כך זה יגע יותר לליבו.
אם תפגיני את כאבך - הוא יראה בזה סוג של חינוך, וכעת הוא מורד בחינוך, אבל לא מורד באמא.

לתפילה יש כוח עצום ובמיוחד לתפילה של אמא ובמיוחד בשעת הדלקת הנרות של שבת.
תפילה מעומק הלב.
תפילה בזכות הצדיקים.
תפילה בנוסח שבספרים
ותפילה בנוסח שחיברת לעצמך.

בהצלחה