הבחור שלי גולש באינטרנט לאתרים לא צנועים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 11/02/07 12:55 כג בשבט התשסז

שאלה

הרב עוזיאל אליהו שלום.

אני יוצאת כרגע עם בחור. הפגישות הראשונות היו ממש ממש טובות והיו לנו נושאים לשיחה והכל זרם. ובפגישה החמישית התחלנו לדבר על עצמינו ועל הקשר שלנו ואז קיבלתי את ההלם של חיי!! כן הלם טואטאלי!

הבחור אמר שהוא גולש באינטרנט ולפעמים הוא נכשל ונכנס לאתרים לא צנועים (בלשון המעטה) כשהוא אמר את זה אני פשוט נכנסתי להלם ולא יכלתי להמשיך את השיחה וכשהוא ראה שזו התגובה שלי הוא התחיל לבכות.

הרב, לא ידעתי מה לעשות ואם הייתי יכולה לברוח באותו רגע הייתי עושה את זה אבל פשוט התאבנתי על המקום ולא ידעתי איך להגיב ומה להגיד.

אח"כ הוא אמר שהוא רוצה לטהר את עצמו וזה פשוט נפלט לו כי זה רבץ על הלב שלו וגרם לו ייסורי מצפון.

הוא ביקש שאני אחזק אותו ואני לא יודעת מה לעשות?

הרב תבין עד המקרה הזה הכל זרם והפגישות היו נעימות וראיתי שזה מתקדם לכיוון חיובי כי יש על מה לדבר ועכשיו אני לא יודעת מה לעשות?

אנא תעזור לי! סיכמתי איתו שנפגש היום ונדבר על ואני לא יודעת מה לומר.

סליחה על הטרחה,ואם תוכל להשיב לי עוד היום אז אני אהיה אסירת תודה .

תשובה

ב"ה

שלום.

אם את מזהה שהוא נכשל והוא מודה שזה כישלון ולא אידיאולוגיה הרי שהוא ממש גיבור בכך שהוא מודה על האמת וחוזר בתשובה.!! זו עוצמה גדולה של האישיות שלו.עצם הבכי (שבא כנראה ממקום עמוק בנפש שלו) מראה לך עד כמה הוא אמיתי ועוצמתי!! .

אני לא יודע אם זה היה מתאים לפתוח את זה בשלב כזה של ההיכרות שלכם אבל אל תדוני אותו רק על פי הכשלונות שלו אלא על פי האישיות שלו ועל פי המידות שלו ועל פי הרצון שלו להתקרב לקדושה .
הוא נכשל ונפל והוא רוצה לקום . את לא צריכה להיות המקימה שלו הוא צריך לקום לבד ולהתמודד עם עצמו בעצמו .ולכן אל תדברי איתו על זה כעת. זה לא מתאים.
אבל מפני שהוא פתח את הנושא הזה אז תגידי לו שמצאת תשובה באתר כיפה ואת רוצה לתת לו לקרוא אותה.

התשובה נמצאת בכתובת :
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=88599
ואם לא תצליחי להכנס לתשובה אז אני גם מעתיק אותה .

שיהיה בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

אסור לאדם לטמא את עצמו ולתור אחרי ליבו ועיניו .
וצריך האדם לקדש את עצמו ולחיות חיים טהורים .
וכיצד מגיעים לכך? ע"י הצבת גבולות !!

אחד הדברים היפים והגדולים שקיימים ביהדות זה [הצבת גבולות ]. ולא משנה כלל מי האדם ומה מעשיו ומהם כוונותיו ומה גילו.
הגבול הזה נקבע בהלכות הכתובות בשו"ע ומתייחסות לכל אדם גדול וקטן איש ואשה .ומי ששומר על הגבולות האלה גם כשלא רואים אותו או גם שאין שום חשש שהוא יעבור עבירה או גם שהוא לבד הרי שרוח השם מפעמת בקרבו והוא אדם קדוש וצדיק. אבל יודעים אנו שיצר לב האדם נמצא ומחכה להזדמנות מתי להגיח ולהכשיל את האדם ואותו יצר יש לו המון תחבולות לשכנע את האדם להגיע עד קרוב קרוב קרוב לגבול שהרי הוא לא עובר את הגבול. ואז אם יותר מידי קרובים קל יותר ליפול .ואם נופלים מאוד קשה אח"כ לקום.

הנה ראה דברי הרמב"ם הלכות תשובה פרק ד הלכה ד

[(ג) המסתכל בעריות מעלה על דעתו שאין בכך כלום שהוא אומר וכי בעלתי או קרבתי אצלה, והוא אינו יודע שראיית העינים עון גדול שהיא גורמת לגופן של עריות שנאמר ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם,] (ד) המתכבד בקלון חבירו אומר בלבו שאינו חטא לפי שאין חבירו עומד שם ולא הגיע לו בושת ולא ביישו אלא ערך מעשיו הטובים וחכמתו למול מעשה חבירו או חכמתו כדי שיראה מכללו שהוא מכובד וחבירו בזוי, (ה) והחושד כשרים אומר בלבו שאינו חטא לפי שהוא אומר מה עשיתי לו וכי יש שם אלא חשד שמא עשה או לא עשה והוא אינו יודע שזה עון שמשים אדם כשר בדעתו כבעל עבירה. "

ועל מנת שהגבולות יהיו ברורים נקבעה הלכה אחידה לכולם ולא משנה הגיל והכוונות והרצונות ומעמדו החברתי של האדם. הגבול ברוך ולא חוצים אותו. בדיוק כפי שלא נוסעים באור אדום כשאף שוטר לא רואה כגון בחצות ליל.

ראה מה קרא לאדם גדול וחשוב שהחליט שהגבולות הם נכתבו עבור אנשים אחרים ולא עבורו.כי הוא צדיק.
ולא יכול להיות שהוא יפול .

תלמוד בבלי מסכת שבת דף יב עמוד ב

לא יקרא לאור הנר שמא יטה. אמר רבי ישמעאל בן אלישע: אני אקרא ולא אטה. פעם אחת קרא ובקש להטות. אמר: כמה גדולים דברי חכמים, שהיו אומרים לא יקרא לאור הנר! רבי נתן אומר: קרא והטה וכתב על פנקסו: אני ישמעאל בן אלישע קריתי והטיתי נר בשבת, לכשיבנה בית המקדש אביא חטאת שמנה. -"

ראה שמדובר באדם חשוב שכולו הדור בלבושו וכי יעלה על הדעת שהוא יגע בנר חרס מפוחם ושחור ומלוכלך?ועוד בשבת?

ומאז אותו מקרה הנר בשבת לא נעשה אוייב לרבי ישמעל וגם לא שונא הוא את הנר אלה הוא נזהר לבל יכשל בהטיית הנר.זה ותו לא."כי נר מצווה ותורה אור"

ועיין בתשובותי "אני נמשך להסתכל על בנות" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=28088

"שמירת העיניים" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=88305

אחי היקר. אין פתרון של קסם. יש רק החלטה אמיצה שלך שנובעת ממעמקי הנפש שאתה חודל מזה.
אכן יצר המין וכוח המשיכה הוא חזק מאוד ו"כל הגדול מחברו- יצרו גדול ממנו" ואתה צריך לתעל את הכוחות העצומים האצורים בך לאפיקי עשייה!
ואדרבא הוכחת לעצמיך 4 שנים שאתה כן מסוגל .אז תאמין בעצמיך ובכוחות שלך ותקבל החלטה !!.
כדאי לך לשוחח על כך עם גם אישתך ולשתף אותה במה שעובר עליך.

[מבחינה אופרטיבית- מעשית ] אתה צריך למצוא את הדרכים שיכולים לעזור לך להתגבר למשל:
[**] כתוב על צד המחשב פסוקים מהתנ"ך שאתה אוהב.
[**]תתלה במשרד מול עיניך תמונות של קרובי משפחה או של רבנים וכדומה .
[**]תשתדל לשנות את זווית הישיבה כך שהמסך יוכל להיות יותר גלוי לעיני עוברים ושבים מזדמנים .
[**] אל תסגור את דלת המשרד ותשתדל לא להיות לבד במשרד . ואם אתה לבד במשרד תעסוק דווקא בניירת או בטלפונים או בכתיבת מכתבים וכדומה.
[**] אם אתה חש שאתה הולך ליפול אז לפני הלחיצה על העכבר תקום מיד מהכיסא ותצא לשאוף אוויר בחוץ. אל תשאר .צא להפסקה קטנה .תכין לך כוס קפה. תזכר שלא התפללת ערבית או מנחה . וכ"ו.
[**]תזכור שאם המחשב שלך יתקע אז יקחו אותו לתיקון וכולם יראו וידעו מה עשיתה ובאיזה תאריך ומה ראיתה והיכן ביקרת. תפחד מזה. זה יהיה הפדיחה של החיים שלך .לא כדאי לך.איך תיראה אז בעיני עצמיך? איך תיראה אז בעיני אישתך, מה תגיד לילדים שלך .איך תתרץ בבית דין של מעלה? שהרי בלחיצה אחד על כפתור היסטוריה הכל כתוב והפנקס פתוח.
[**]אם היצר הרע רוצה "לשופך ראש" אז אתה "תשופנו עקב" תלחם מלחמת חורמה במכלול ההדרכים של היצר הרע .
פשוט תכריז מלחמה כוללת ביצר הרע בבחינת סור מרע. ותשתדל לנצח אותו בבחינת עשה טוב כי כל לימוד תורה שלך וכל תפילה שאתה מתפלל וכל פרק תהילים שאתה קורא וכל שיעור שאתה שומע עושה שיתרבה בך הקודשה והטהרה
וכוח הרצון מתגבר והעוצמה הרוחנית שלך עולה והאישיות שלך מלאה באנרגיה רוחנית.

אחי היקר גם אם תיפול תדע לך שהחוכמה היא [לקום] כי לפעמים היצר הרע לא מעוניין דווקא בחטא עצמו אלא בזה שיום לאחר מכן אתה תלך בלי מצב רוח ותהיה עצוב ולא שמח ומזה נגררים לבעיות ומריבות ומתחים נפשיים ופחדים וצרות ומרעין בישין וזה המטרה של היצר הרע.
כל סיפרי המוסר מלאים מ"[תוד"א]" ואסטרטגיית הלחימה שלו ידועה ויש תקווה ויש יכולת לנצח.

ראה נא שיוסף הצדיק במצרים היה במצב קשה מאוד הוא גדל בתרבות מצרית וכל היום הסתובבות מסביבו מצריות שלא יודעות מה זה צניעות..... .
וניסו וניסו וניסו וניסו להפיל אותו והנה ברגע אחד הוא התפתה ונשבר וכמעט ש... [ופתאום התנוצצה בדמיונו דמות דיוקיונו של אבא] יעקוב [וזה] מה שמנע ממנו . וזה עיניין של שניה אחת וכפסע בין טמא לטהור.

ולכן כל חויה רוחנית שאתה חווה יכולה [לצוץ לפתע פתאום מתוך התת מודע] ולמנוע ממך ברגע האחרון על כן תחווה חוויות רוחניות ככל יכולתך. ורעיון זה מבוטא בשירו של אהוד מנור :
["אי שם עמוק בתוך תוכנו
טמונים קולות וזכרונות
מראות רבים שכבר שכחנו
ספרי פלאים ומנגינות.

כל זכרונות ימים ימימה
החלומות הראשונים
וכל מילה של אבא אמא
שנאמרה לפני שנים.

אי שם עמוק בתוך תוכנו
טמונים קולות וזכרונות
מראות רבים שכבר שכחנו
ספרי פלאים ומנגינות

עולם מופלא של ילדותנו
רדום בפנים בצל צלילים
איתנו הוא עד יום מותנו
חבוי בתוך תילי מילים.

ולפעמים שריד של ריח
או צליל מוכר או קצה מילה
משיב אליך גן פורח
מחזיר אל קו ההתחלה

ושוב את חולם כילד
ושוב אתה תמים כאז
אתה נמצא בתוך התכלת
הכל נשמר דבר לא גז."]

כדאי לך לרכוש את הספר של הרב שפירא מר"ג [ "אשיב ממצולות" ] ועיין גם בתשובתי בhttps://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=20865
וגם ב"צורת הגוף של האישה " ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=22206

חזק ואמץ אחי!!!

עוזיאל אליהו,