הבדלים ברמה דתית

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/07/08 14:08 כ בתמוז התשסח

שאלה

אנחנו מכירים המון זמן. בהתחלה "סתם" היכרות ואחרי זמן מה ראינו שזה כבר לא סתם והפכנו לזוג. היה נהדר אבל היו פערים ברמה האמונית או הדתית אבל זה לא בדיוק נכון כי שנינו דתיים ומשתדלים לעשות כמיטב יכולתינו הבעיה היא יותר בתפיסת העולם.

שורה תחתונה זה נגמר. ולשנינו קשה.

כמה זה צריך להשפיע והאם התגמשות של אחד או שניים מבני הזוג זה דבר נכון?

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית אם הקשר נגמר אז לא צריך לחשוש וכדאי להקים ולהתחיל קשר חדש.

הקשר החדש יהיה אחר כי "אין חכם כבעל ניסיון".

ובכן: בפגישות בשלב הראשון כדאי למצוא את המכנים המשותפים. ככל שיש מכנים משותפים גדולים יותר זה טוב יותר. השוני והפער ממילא קיים בעצם זה שיש איש ויש אישה .
הדוגמא של נישואי רבי עקיבא ואישתו מוכיחה שגם אם יש פערים גדולים בעזרת כוח רצון חזק ניתן לצמצם אותם והשאלה היא אישית על כל אדם ואדם היכן הוא עומד ומה מידת הכוחות שלו והיכולות שלו ומה מידות הנפש שלו ועד כמה הוא גמיש ועד כמה הוא לא גמיש וודברים אלה שונים מאדם לאדם.

פער דתי הוא לא פער מנטלי ניתן לגשר עליו אך האם האישיות מתאימה לגישור?

והעיקר הוא לא למצוא מציאה אלא לחפש אחר האבידה.
ועייני גם בתשובתי ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=42789

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.