הבדל

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 05/05/13 18:34 כה באייר התשעג

שאלה

שלום כבוד הרב .

רציתי לדעת אם יש הבדל בין סידור אשכנז לסידור עדות המזרח.

אני אשכנזיה וקנו לי מתנה סידור עדות המזרח..האם זה בסדר או לא ?

תשובה

שלום!

יש הבדלים בין הסידורים, בנוסחאות התפילות ובשאר מנהגים ודינים הכתובים בסידור.

אדם צריך לנהוג כפי מנהג אבותיו, ולהתפלל לפי הנוסח שלהם (אלא אם כן מדובר באשה נשואה, שיכולה להחליף לנוסח של בעלה).

עצתי, לבדוק בחנות אם עוד אפשר להחליף את הסידור לסידור בנוסח שלך, ואם לא אפשר לתת אותו במתנה לחברה ספרדיה שתעשה שימוש בסידור, או שתשמרי את הסידור אצלך, למקרה ויתארחו אצלך בני עדות המזרח שיוכלו להתפלל ולברך ממנו.

כל טוב!