האנשת ה'

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 01/02/02 08:13 יט בשבט התשסב

שאלה

שלום,

במהלך לימודי הקודש נתקלתי הרבה פעמים במעין האנשה של הקב"ה, הרבה פעמים מעניקים לו תכונות אנושיות. זה כמעט נראה כאילו מדובר באדם כל-יכול.. מדוע? והאם זו טעות לחשוב שמדובר בישות אלוקית שאדם לא מסוגל לתפוס?

בתודה מראש,

הודיה.

תשובה

בס"ד

שלום

התורה משתמשת בדימוים אנושים כדי לקרב אותנו לתכונותיו. חייב אדם להדמות לבוראו, שמור שבת כי הוא שבת בשבת - כך נכתב בעשרת הדברות. מה הוא רחום אף אתה רחום. התפלל כי הוא מתפלל.

אתה בנו. את ביתו
אתה נברא בצלם אלוקים. בדמותו כצלמו - כך בבריאה.
איש ואשה - שכינה בניהם. יחד הם משלימים צלם אלוקים.

לכן כל האזהרות שמופיעות גם הן בעשרת הדברות כי לא ראיתם כל תמונה. השילוב הזה בין הקירבה לריחוק מביא את המימד האמיתי לקשר אדם-אלוקים.

לא מרוחק מהחיים ולא מוגשם ח"ו.
בדיוק כפי שהוא רצה.