האם קרי לילה הוא חטא?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 15/04/11 11:19 יא בניסן התשעא

שאלה

שלום

בזמן אני מקפיד מאוד על שמירת הברית אך היום קמתי בבוקר וראיתי שהיה לי קרי לילה.

אני קראתי שקרי לילה זה תופעה פיזיולוגית, זאת אומרת שזה לא בשליטתנו.

השאלה שלי האם זה חטא (קרי לילה) ?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כל מה שקורה ולא מתוך כוונה ורצון שלנו איננו חטא. לכן קרי לילה אינו חטא. אם אתה יודע שלא היו לך הרהורים כלל, ובכל זאת ראית קרי - אין לך כל אחריות על כך. קרי לילה יכול להיות גם לאדם הכי צדיק בעולם.

עם זאת יש דברים שיש לנו השפעה חלקית עליהם, לכן צריך להשתדל ככל יכולתנו להתרחק מהם. לעיתים הקרי בא בעקבות הרהורים ביום.

כל אחד צריך להשתדל שלא יהיו לו ביום מחשבות ודמיונות שעלולים לעורר את הקרי בלילה. במחשבות ודמיונות כאלה יש חטא - על כך אמרו חז"ל ש-'הרהורי עבירה קשים מעבירה'.

המלחמה נגד הטעית היצר היא קשה מאוד - גם לא כולנו שווים בגודל היצרים שלנו. לכן אל תייסר את עצמך אלא תבקש תמיד להתחזק ולנצח בסיבוב הבא - החיים ארוכים וההזדמנויות להתחזק באות בכל יום מחדש - מה שלא השגנו אתמול ננסה להשיג מחר ולא נתיאש - כך נתקדם, ואפילו לאט, אבל נתקדם וננצח.