האם צריך להגיד הגומל?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/10/09 13:13 יג בתשרי התשע

שאלה

היי ..

שלום וברכה אני גרה בי-ם ונוסעת כל שבוע בערך 4 פעמיים הלוך וחזור ליהודה ושומרון לאריאל נסיעה של 45 דקות כל צד.

האם צריך להגיד תפילת הדרך כל יום או שזה מספיק פעם בשבוע?

וגם האם צריך להגיד ברכת הגומל כל שבוע ?

תודה רבה שנה טובה וחג שמח!

תשובה

בס"ד
שלום רב,
ברכת הגומל אומרים כאשר היתה סכנה ממשית ובך לא פגעה (כגון: אם היתה תאונה למכונית והאנשים לא נפגעו). לכן אין צורך לומר ברכת הגומל.
אבל תפילת הדרך יש לומר פעם אחת, בנסיעה הראשונה מחוץ לעיר, בכל יום.
מצורף כאן קישור לשעור של הרב אליעזר מלמד שמסביר את הלכות תפילת הדרך ומתיחס גם לנסיעוה ביו"ש.
http://www.yeshiva.org.il/midrash/Shiur.asp?id=1951#