האם מישהו שמעשן- יכול להיכנס להדרכה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 16/12/01 18:11 א בטבת התשסב

שאלה

האם מישהו שמעשן- יכול להיכנס להדרכה?

תשובה

שלום לך,
ההדרכה היא דבר חשוב ביותר, והדוגמה האישית היא אחד הדברים החשובים שמשפיעים על החניכים. מדריך מעשן לא מהווה דוגמה חיובית. זה גם יכול לגרום לחלק מהחניכים שלו לעשן. אבל גם בלי זה – עישון עצמו אינו חינוכי ונקלט אצל החניך כחוסר-רצינות מסוים.
איני מכיר אישית את הסניף והמדריכים. יש הרבה שיקולים לגבי בחירת מדריך, ואני משער שהם ידועים לך, ויש להתחשב גם בהם. אם-כן ראוי שלא להכניס בחור שמעשן להדרכה, אך צריך להתחשב בשיקולים נוספים (למשל: אולי האפשרויות האחרות גרועות יותר, או אולי הוא בחור מאוד רציני שיכול להועיל, ורק לגבי העישון יש בעיה). משום כך מומלץ להתייעץ עם רב שקשור לסניף או עם רב שאתם מכירים, להסביר לו את כל הפרטים ולקבל תשובה שמתאימה למקרה שלכם.
בהצלחה,
יוני, חברים מקשיבים