האם מותר לשתות בסופר כשעוד לא שלמתי???

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/07/02 14:14 א באב התשסב

שאלה

בס"ד

שלום רב!

1.רציתי לדעת אם בנטילה שלפני תפילה יש צורך בנטלה (ואם כן- אז איך)?

2. האם מותר לשתות\לאכול בסופר כשעוד לא שילמתי על המוצר?

תודה מראש..

תשובה

ב"ה

אבישג שלום.

1)עדיף ליטול ידים מנטלה .
אם אין נטלה יש לרחוץ הידיים.
אם אין מים יש לקנח הידים בעפר או במגבת.

אם ברור לאדם שידיו נקיות ולא נגע במקומות המכוסים בגופו לא חייב ליטול ידיים.

להרחבה עייני בתלמוד במסכת ברכות דף כג
ובשו"ע או"ח סימן צב ורלג.

2)אם בעל מכולת מרשה-מותר.
אבל אם בעל המכולת או הסופר לא מרשה -אסור.

והסיבה היא שכל עוד לא שילמת על המוצר הוא לא שלך ,אפילו שהנחת אותו בעלת המצרכים.
הרגע הקובע העברת בעלות על מוצר הוא : התשלום.

כל עוד אדם לא שילם אין הוא יכול להשתמש במוצרים של בעל החנות.
אני שאלתי את בעל הסופר באזור מגורי והוא אמר לי שהוא לא מרשה ותאר לי את הנזקים(והגנבות...) שנגרמות לו כתוצאה מכך שיש אנשים שרק "טועמים"
ולדבריו יש משפחות שזו הארוחת ערב שלהם.....

בברכה,

עוזיאל