האם מותר למסור תמונות אישיות לפיתוח?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 01/06/08 11:39 כז באייר התשסח

שאלה

שלום וברכה,

אני נשואה. יש לי פילים עם תמונות, בין השאר, גם תמונות פחות צנועות שצולמו בבית (כגון בלי כיסוי ראש / בגד פחות צנוע).

האם ניתן לפתח אותם בחנות פילים?

תשובה

שלום לך.

יישר כח על השאלה. המציאות המוכרת לי היא שבחנויות פיתוח פילם עוברים מתחת הידיים שלהם עשרות ולפעמים מאות

חבילות של תמונות לפיתוח מדי יום. המחשב מדפיס אותן והם מוכנסות ישירות אל תוך המעטפה הסגורה. לא מעניין אותם כלל מה יש בתוך כל אחת מאלפי התמונות שעוברים תחת ידם בשבוע, ואם הם היו עוסקים בלפשפש בהן הם לא היו מספיקים לעשות את העבודה שלהם (ומי שבכל זאת חורג ומציץ – א. זו בעיה שלו. ב. איננו צריכים לחשוש לחריגים).

ולכן נראה שאין בעיה למסור את התמונות לפיתוח. אומנם, להכניס אותם לאלבום המשפחתי זו כבר שאלה אחרת כי כאן המציאות היא שיש פעמים שבני המשפחה, המצומצמת והרחבה, מסתכלים בתמונות הללו.

כל טוב

יוני

yony@makshivim.org.il