האם מותר להרוג אזרח ערבי חף מפשע בעת מלחמה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 26/05/02 03:01 טו בסיון התשסב

שאלה

בס"ד

האם הרב יוכל להסביר את הקשר שבין "הבא להורגך השכם להורגו"? לפיגוע התאבדות באוכלוסיה ערבית.

עד כמה שאני יודע, אני חושש שיש אולי, אולי, איזה תינוק אחד בן יומו שעדין לא נכנס לקטגוריה "הבא להורגך".

תשובה

בס"ד

נכון הוא כי לא צריך להרוג ערבים "חפים מפשע".
אבל כל מי שמסייע בכל דרך לרוצחים הוא לא חף מפשע אפילו אם הוא לא הרג במו ידיו.

יותר מכך צריך להיות לך ברור כי לא צריך לסכן חיים של חיילים יהודים מרוב רחמים על אמא, אח או בן של רוצח.

לצערי בחומת מגן לא נהגו כך שרי ממשלת ישראל ובג'נין נהרגו שלוש עשרה חיילים.

המסר החשוב ביותר שאנחנו צריכים היום להעביר לכלל הציבור הוא לא הרחמים על חיי האויבים שלנו, כי אם הרחמים על חיי החיילים ואמהותים ונשיהם וילדיהם.