האם מותר להציג לגוי מושגים ביהדות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/08/13 20:56 יט באלול התשעג

שאלה

לק"י

הרב שלום!

בעבודה שלי נהוג בימי חמישי לעשות פגישת video conference עם הצוות שנמצא בדרום הארץ וכן בהודו ובכל פעם מישהו מאחד המקומות מעביר מצגת על נושא שמעניין אותו.

רציתי להעביר מצגת העוסקת בראש השנה ביום ה' הקרוב, בכדי לרענן לי וכן לכל היהודים בעבודה (רובם לא דתיים), את משמעות החג, עיקריו וסימניו.

שאלתי היא- האם מותר לי לעשות זאת? כי הצוות מהודו חלקו מוסלמי וחלקו הודי (עובדי אלילים), אם אעשה זאת, האם אעבור על האיסור של ללמד תורה לגוי?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם יש הרבה יהודים והשעור יועיל להם, נכון להעביר את השעור למרות המיעוט הנכרי.

עיין תשובה מפורטת יותר של הרב אפרתי
https://www.kipa.co.il/ask/show/198421-איסור-לימוד-תורה-לגויים