האם מותר להצביע שס

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/04/02 08:13 כב בניסן התשסב

שאלה

בס"ד

לרב שלום.

איני יודעת אם זהו המקום לשאול את השאלה...

לפי מה שכתבת באתר הבנתי שאין להצביע לש"ס בבחירות לכנסת ולא לאף מפלגה אחרת.

אני דתית ולא חרדית- האם ש"ס אינם מייצגים את הציבור החרדי, בלימוד התורה וברצון להכניס למדינה יותר דת?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

הם חטאו חטא גדול בענין ארץ ישראל והפקרת חייהם של מאות אלפי מתנחלים ולא רק מתנחלים, גם את חייהם של תושבים בנתניה ובחדרה ובירושלים ובחיפה וכו'

הם הביאו את עראפת לארץ ישראל עם עוד אלפי רוצחים מתוניס. נתנו להם שלטון, נשק, מליארדים של דולראים. אימנו אותם, לימדו אותם לנהל מדינה ובסוף ראי מה יצא לנו.

כל זה הוא נגד התורה, נגד רצון ה', נגד עם ישראל, נגד ארץ ישראל, וזה חטא גדול עצום ורב.

העובדה שהם הרבו תורה והכניסו למדינה יותר דת היא חיובית והקב"ה לא מקפח שכר כל בריה. אבל המעשים הטובים לא מכשירים את המעשים הרעים שלהם.
למה הדבר דומה? לכהן גדול, שרצח את הנפש. למדען עולמי שאנס אשה. לתלמיד חכם גדול שמחלל שבת בפרהסיה. האם נאמר שמעשיו הטובים מכשירים אותו, גם את העובדה שהוא רוצח? בודאי שלא. הוא נקרא רוצח והתורה אמרה מעם מזבחי תקחנו למות. רק רוצח בשגגה נקלט במזבח כמו עיר מקלט ומשם לוקחים אותו לעיר מקלט אחרת (רמב"ם הלכות רוצח ושמירת נפש פרק ה) אבל רוצח במזיד - אפילו כהן גדול ביום כיפור - לא יצילו המזבח.

אני לא חושב ח"ו שהם במדרגה הזאת אע"פ שמדובר בדם של מאות ילדים נשים וגברים יהודים. הבאתי את הדוגמא הזאת להסביר כי מי שעשה עבירה חמורה וגם עשה מצוה גדולה - אין המצוה שלו מכבה את העבירה.

הם עשו עבירה גדולה מאוד והם חייבים לחזור בתשובה, ואני לא בטוח אם הם עשו את זה או לא.

כל עוד הם לא יעשו תשובה ברורה אסור להצביע להם כי כל המצביע להם נותן כוח ממשי לאלה שמסרו את ארץ ישראל בידי אש"ף ולאלה שמסרו את עם ישראל בידי אש"ף והביאו את הסכם אוסלו האומלל.
ומי יודע אולי הם ימשיכו במעשיהם.
כל עוד זה ספק, לדעתי - אסור להצביע להם ולמי שהולך בדרכם. זה ספק פיקוח נפש.
למי להצביע?
למי שמתחייב לשמור על ארץ ישראל, על התורה, על העם, ונראה שהוא עומד בדבריו ומסוגל לעשות כן.

אני יודע שהדברים חמורים - אבל את כל הדברים הללו אמרו מראש מאות רבנים שעינהם היו בראשיהם וראו לאן ההסכם האומלל הזה מביא אותנו. לצערינו אנשי ש"ס לא שמעו, והתוצאה הנוראה מול עינינו.

לסיכום:
אני מוכרח לומר שיש סימנים של "תשובה" בהתנהגות אנשי ש"ס.
אבל חז"ל אמרו שזה לא מספיק. צריך וידוי על החטא, חרטה על העבר וקבלה על העתיד. ואת זה עוד לא ראינו.

והוא רחום יכפר עוון.