האם מותר להעתיק מאמרים ותשובות מאתר הזה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 08/05/02 11:04 כו באייר התשסב

שאלה

ב"ה

לכבוד הרב שלום,

יש לי עבודה להגיש ביום ראשון, ואני לא יודע בדיוק מה ההלכה בנוגע להדפסה מאתר זה.

אפרט: אני עושה עבודה על שבת, ואני רוצה להעביר מהאתר הזה נושאים ותשובות בשו"ת על שבת לWORD.

האם מותר לי להעביר תשובות ומאמרים לWORD ואני משנה קצת פרטים כמו נגיד השאלה שמישהו שאל וכל מיני דברים שמזכירים בתשובות שלא שייכים לנושא? והאם זה יהיה מותר אולי אם אני יציין את שם הרב שכתב את זה?

אם הרב יוכל לפרט לי מה אסור ומה מותר בקשר להעברה לWORD נושאים מהאינטרנט בכלליות..

תודה רבה,

מיונתן

תשובה

בס"ד

מותר לך להעתיק
מותר לך ללמוד מהאתר
מותר לך להפיץ

רק שים לב:
1- לומר דברים בשם אומרם, כשי להביא גאולה לעולם.
2- לומר אותם נכון ולא לשנות.
3- אני חושב שאסור לך להדפיס מהם ספרים ולמוכרם.
כל הפצה אישית ובין חברים - מותרת. כל הפצה מסחרית - אסורה.

בהצלחה