האם מה שהיה צריך היה לקרות?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 24/07/09 11:43 ג באב התשסט

שאלה

בס"ד

שלום הרב,

אני יודעת שמלכתחילה אדם אחראי באופן מוחלט למציאות חייו, אך בדיעבד, מה שקרה היה צריך לקרות? למשל טעויות שעשיתי, בדיעבד הן רצון ה'?זה משמיים? ואם עברתי משבר גדול בעקבות אותן טעויות,בדיעבד זה משמיים והיה צריך לקרות?

תודה רבה!

תשובה

ב"ה

שלום.

מה שקורה לאדם שנתון בידיו זה אך ורק בשליטתו ובבחירתו החופשית.
עיקרון זה הוא הבסיס של היהדות. האחריות של האדם למעשיו היא זו שמובילה אותו למחוז חפצו "ראה נתתי ליפנכם את החיים ואת הטוב את המוות ואת הרע ובחרת..."

יחד עם זאת הקב"ה מסייע לאדם "הבא להיטהר מסייעין בידו" ובדרך שאדם רוצה לללכת מוליכים אותו.

עיין בהרבה תשובות שנכתבו באתר בנושא הבחירה החופשית והידיעה העליונה.

ויהי רצון שתזכה לבחור כל יום מחדש בבחירות הנכנות אמן.

בהצלחה\

עוזיאל אליהו\

.