האם מברכים שהחיינו על משקפים ועל משקפי שמש?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/06/02 11:03 יח בתמוז התשסב

שאלה

בס"ד

רציתי לדבעת האם מברכים שהחיינו על משקפיפ רגילות? ועל משקפי שמש?

קניתי משקפי שמש ואני רוצה לדעת האם מותר לי ללבוש אותם בשלושת השבועות? ואם כן- האם לברך שהחיינו? אמרו לי שאפשר ללבוש אותם כי הם לצורכי בריאות, אבל אני היסתדרתי בלי עד היום אז...

בתודה,

-דנה-

תשובה

ב"ה

דנה שלום.

לא מברכים "שהחיינו" על דברים שהם לצורכי
רפואה/בריאות כגון כסא גלגלים משוכלל או רגל תותבת חדשה או על השתלת לב !וכדומה.
ולכן את יכולה להרכיב את המשקפיים ויהי רצון שהשם ישלח לך בריאות איתנה בעיניים,
ולא תזדקקי למשקפיים.
ותזכי לראות עין בעין,
בבנין ירושלים.

בברכה,

עוזיאל